Budgetbeheer

Wat is budgetbeheer? Budgetbeheer betekent dat u geholpen wordt bij uw financiën door een budgetbeheerder. U laat uw inkomsten en uitgaven op vrijwillige basis door de budgetbeheerder verzorgen. Hij/zij kijkt samen met u naar uw financiën en helpt u om weer grip te krijgen op de geldstromen.

Budgetbeheer door BilancioBudget

Budgetbeheer is bedoeld voor mensen die grip op hun financiën kwijt zijn en daar zélf iets aan willen doen om het overzicht weer te krijgen. Het aanstellen van een budgetbeheerder is meestal een ingrijpende beslissing. Maar gelukkig houdt u zelf nog wat vrijheid en verantwoordelijkheid. Dit is anders bij beschermingsbewind. Beschermingsbewind is bedoeld voor mensen die door hun lichamelijke of emotionele gesteldheid niet in staat zijn om de eigen financiële belangen te behartigen. Tijdelijk of blijvend neemt een bewindvoerder dit van hen over.

Het doel van de budgetbeheerder van BilancioBudget is om u te ontzorgen. Hij/zij leert u hoe uw inkomen en uitgaven weer in balans komen. Dit doet de budgetbeheerder bijvoorbeeld door samen met u naar wettelijke voorzieningen en faciliteiten zoals toeslagen te kijken. En om deze samen met u aan te vragen, als dit mogelijk is voor uw situatie.
Ook helpen onze budgetbeheerders u om overzicht te creëren en te houden. Het belangrijkste hiervoor is een goede administratie. Daarvoor gebruikt onze budgetbeheerder een praktisch en eenvoudig programma. Zo brengen wij stap voor stap uw budget weer in balans.

Budgetbeheer aanvragen

Als u budgetbeheer wilt aanvragen, dan kunt u het aanmeldingsformulier onderaan deze pagina downloaden en invullen. Daarna stuurt u het formulier per e-mail naar de budgetbeheerder van uw keuze. 
De volgende stap is een aanmeldingsgesprek tussen u en de budgetbeheerder. Tijdens dit gesprek bespreekt de budgetbeheerder met u wat er bij budgetbeheer komt kijken en wat hij/zij voor u kan doen. De budgetbeheerder luistert graag naar uw verhaal en samen bespreken jullie het doel dat u wilt bereiken.

Daarna maakt de budgetbeheerder samen met u een aantal duidelijke afspraken. Deze worden op papier vastgelegd. Het zijn afspraken over wat u van de budgetbeheerder van BilancioBudget mag verwachten, maar ook wat de budgetbeheerder van u mag verwachten. Denk bijvoorbeeld aan hoe er met inkomsten wordt omgegaan en hoe wijzigingen worden doorgegeven. Maar ook hoe eventuele schulden afbetaald worden en wie welke betalingen doet. Een andere belangrijke afspraak kan gaan over hoe u zelf het overzicht weer krijgt en zelfstandig uw financiën kunt doen.
Natuurlijk worden er ook afspraken gemaakt over de duur van het budgetbeheer en of jullie dezelfde ideeën hebben over de invulling ervan. Bij BilancioBudget vinden we dat er tussen u en de budgetbeheerder een klik en vertrouwen moet zijn.
Bent u het met jullie afspraken eens, dan ondertekent u deze. Daarna kan onze budgetbeheerder samen met u uw financiële situatie weer op orde brengen.

Wilt u meer weten over budgetbeheer?

Neem dan nu contact op met de budgetbeheerders van BilancioBudget. Zij staan u graag te woord.

Formulieren

Veel gestelde vragen

Wat is budgetbeheer?

Budgetbeheer is het op vrijwillige basis laten verzorgen van uw inkomsten en uitgaven door een budgetbeheerder. Hij kijkt samen met u naar uw financiën en helpt u om weer grip te krijgen op de geldstromen.

Een budgetbeheerder van BilancioBudget ontzorgt u en leert u uw inkomen weer in balans te brengen met uw uitgaven. Bijvoorbeeld door samen met u naar wettelijke voorzieningen en faciliteiten zoals toeslagen te kijken en deze indien mogelijk aan te vragen.

Ook helpen onze Budgetbeheerders u om overzicht te creëren en te houden. De basis ervan ligt in het voeren van een goede administratie. Daarvoor gebruikt onze Budgetbeheerder een praktische programma’s waarmee iedereen kan omgaan. Zo brengen wij stap voor stap uw budget weer in balans.

Voor wie is budgetbeheer?

Budgetbeheer is voor mensen die grip op hun financiën kwijt zijn en zélf daar iets aan willen doen om het overzicht weer te pakken. Het aanstellen van een budgetbeheerder is een ingrijpende beslissing, maar wel een waarbij u zelf enige vrijheid en verantwoordelijkheid houdt.

Hoe werkt budgetbeheer?

Wanneer u zich aanmeldt, dan voert onze budgetbeheerder altijd eerst een aanmeldingsgesprek met u. Tijdens dit gesprek bespreekt hij met u wat er bij budgetbeheer komt kijken en wat hij voor u kan betekenen. Hij hoort graag uw situatie aan en kijkt samen met u naar het doel dat u wilt bereiken.

Vervolgens maakt hij samen met u een aantal duidelijke afspraken die op papier worden vastgelegd. Dat zijn afspraken over wat u van de budgetbeheerder van BilancioBudget mag verwachten, maar ook wat hij van u mag verwachten.

Bijvoorbeeld over hoe er met inkomsten worden omgegaan, hoe wijzigingen worden doorgegeven en hoe eventuele schulden afbetaald worden, wie welke betalingen doet en hoe u snel overzicht krijgt en weer zelfstandig alles aan kunt.

Ook worden afspraken gemaakt over de duur van het budgetbeheer en of we dezelfde ideeën hebben over de invulling ervan. Bij BilancioBudget vinden we dat er tussen u en de budgetbeheerder een klik moet zijn.

Bent u het daar mee eens en ondertekent u deze afspraken, dan gaat onze budgetbeheerder samen met u uw financiële situatie weer op orde brengen.

Hoelang duurt budgetbeheer?

De duur van het traject is volledig afhankelijk van de afspraken die u maakt met de budgetbeheerder van BilancioBudget. U bespreekt dit tijdens het aanmeldingsgesprek en maakt daarna een keuze.

Contact opnemen

Zoekt u een bewindvoerder of budgetbeheerder? Of heeft u een vraag? Neem dan gerust contact met ons op.